9.8 krave

9.8 krave

Træk musen over billedet for at forstørre enkelte elementer – eller vælg “Forstør billede” for at se hele billedet i forstørrelse.

TEKSTILTYPE: krave
SYVARIANT: syet knipling
Afklippet særkekrave med syet knipling. Formen indikerer, at der er tale om en særkekrave fra ca. 1850. Udover kniplingen er der ingen udsmykning på kraven. Kniplingen er bygget op af få elementer: hedeboringe, skråbuer og hulgange alle syet med knaphulssting.
Hedeboringene dominerer kravens udseende. Den midterste bort består af rosetter, der hver især er bygget op af seks ringe. Inden i hver ring er der syet en tak. Rosetternes centrum er ligesom den yderste række af hedeboringe fyldt med en hulgang. Mellem rosetterne er syet tætte hulgange.

< Tilbage| Forstør billede | Næste billede >


Flere detaljer


Bemærk
•    at knaphulsstingene er meget regelmæssige
•    at der yderst er en række skiftevis store og små buer, der spænder fra hjul til hjul. De store buer er færdiggjorte med en hulgang og små buer. De små buer er dekorerede med picoter
•    at der til blonden er brugt 258 hedeboringe. Forsøg har vist, at hver ring tager en øvet syerske 10 minutter at lave, så alene fremstillingen af ringe, før de syes sammen og fyldes ud, tager 43 timer