10.9 og 10.10 krave og serviet

10.9 krave

Træk musen over billedet for at forstørre enkelte elementer – eller vælg “Forstør billede” for at se hele billedet i forstørrelse.

10- serviet

Træk musen over billedet for at forstørre enkelte elementer – eller vælg “Forstør billede” for at se hele billedet i forstørrelse.

TEKSTILTYPE: krave og serviet
SYVARIANT: udklipshedebo
Krave og serviet syet i udklipshedebo. Kraven har store markante tunger, der er typiske for tiden omkring år 1900. Kravens større mønstre består af blad- og halvmåneformede huller, der er grupperet, så de danner blomster. Serviettens hovedmotiv er et større cirkelrundt hul omgivet af otte dråbeformede huller. Hullerne er i både krave og serviet fyldt med kniplingssyning. Kraven har dog langt større variation end servietten, der antagelig er 10-20 år yngre end kraven. Begge afsluttes af tunger med cirkelrunde huller i hver tunge.

< Tilbage || Næste billede >


Forstør billeder


Flere detaljerBemærk
•    det smukt syede franske broderi i kraven, der i servietten er erstattet af jævnt syet fladsyning
•    at alle de 83 runde huller langs kravens kant er fyldt ud med ”edderkopper” og ikke som traditionelt med hulgange. I servietten ses både edderkopper og hulgange
•    at servietten kan være syet ud fra et mønster i et håndarbejdsblad, som i starten af 1900-tallet muliggjorde masseproduktion af udklipshedebo